Thursday, June 18, 2009

PERKENALAN

Faizy Crystal ditubuhkan pada tahun 2002. Aktiviti berkisar kepada pembuatan kaca kristal mengunakan kaedah manual. Sebagai pengenalan, kaca telah diusahakan sejak 5000 tahun dahulu di Mesir. Ianya berkembang mengikut perkembangan peradaban manusia setempat. Pada zaman ini Europah masih merupakan pengeluar yang berada di hadapan dari segi kualiti dan design. Di Amerika mereka banyak bertumpu kepada menghasilkan barangan "art". Di Malaysia Aktiviti ini telah mula bertapak sejak abad ke 20(1996). Kini barangan keluaran kita telah diakui oleh negara luar bahkan Eropah. Kekayaan seni tempatan diolah menggunakan media kristal hingga menjad produk yang dikagumi dunia.

4 comments:

 1. kalau nak tempah cristal ni mcm mane? amat berminat dgn cristal utk pemberat notes.. ada roses dlm dia.. mahal tak?

  ReplyDelete
 2. We are interested on your glass art. As we are doing the projects of conservation for a historical building, we need air blown glass as for remain its original appearance.

  Kindly contact us for further information
  Jason
  email: jasonlim1986@gmail.com
  tel: 0162513137

  ReplyDelete
 3. AssalaamuA'alaikom saya buat kacakraf.. mula dari sykt glassart sdn bhd pada tahun 1977. :D

  ReplyDelete
 4. Saya tidak dapat berterima kasih kepada perkhidmatan pembiayaan lemeridian yang cukup dan membiarkan orang tahu betapa saya bersyukur atas segala bantuan yang anda dan kakitangan pasukan anda telah menyediakan dan saya berharap untuk mengesyorkan rakan dan keluarga sekiranya mereka memerlukan nasihat atau bantuan kewangan @ 1,9% Kadar untuk Pinjaman Perniagaan .Via Hubungi:. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. Teruskan kerja hebat.
  Terima kasih, Busarakham.

  ReplyDelete